Legume umplute

de catalina79 in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2011 | 6129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei 3buc
  • rosii 3 buc
  • dovlecel 1 buc(care se taie in trei)
  • carne tocata 500g
  • orez 1/2 pahar
  • ceapa 2 buc
  • bulion 200ml
  • verdeata
  • boia dulce 1 lingurita
  • cimbru uscat
  • sare,piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute:

Legumele dupa ce sunt spalate f bine se scobesc pt a fi umplute(ardeii se curata de seminte,rosiile si dovleceii se scobesc cu o ligurita pt a scoate miezul si pentru a putea fi umplute).Daca dovlecelul este cu din acela alb cu coaja groasa se va curata de coaja ,daca e dovlecel verde(zuchini) nu se curata de coaja. Ce se scoate din rosii si dovlecei se toaca marunt si se adauga la umplutura.

Umplutura se face din carne tocata, orez, ceapa tocata foarte fin, miezul de la rosii si dovlecei, sare, piper, verdeata (eu de obicei pun foarte putin marar, patrunjel si frunze de telina), un pic de boia dulce pt culoare si un varf de cutit de cimbru uscat.Totul se amesteca si se vor  umple legumele cu aceasta umplutura.

Apoi se aseaza toate in picioare intr-o cratita unde se adauga apa pana cand acopera trei sferturi de  legume.Se pun la fiert la foc mic.Dupa 30 de minute dupa ce au fiert se adauga 200 ml bulion diluat cu putina apa pentru a se forma un sos. Dupa ce incepe sa fiarba sosul gustam din el si daca este necesar sau dorim, adaugam putina sare sau zahar dupa gust. Lasam totul sa fiarba pana sunt legumele fierte si scade sosul la jumatate. Daca dorim putem sa bagam cratita la cuptor , asa stam fara grija ca poate se prinde de fundul cratitei.

TIPS-URI

1

cantitatile scrise de mine sunt aproximative, daca va ramane umplutura puteti forma bilute care le adaugam in sos

2

cine doreste poate sa caleasca in ulei ceapa si legumele

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de iarna la cuptor